Időpont kérése
Innivációs eszközök beszerzése a Hátsági-Horváth Bt-ben Időpont kérése

A kedvezményezett neve: Hátsági-Horváth Fogászati Kft
A projekt címe: Innivációs eszközök beszerzése a Hátsági-Horváth Bt-ben
A szerződött támogatás összege: 8.717.855, - Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02727


A projekt tartalmának bemutatása:

A Hátsági-Horváth Fogászati Bt. a GINOP-2.1.8-17-2018-02727 azonosító számú „Innivációs eszközök beszerzése a Hátsági-Horváth Bt-ben” című, 50%-os támogatási intenzitású, 17.435.710,- Ft összköltségű projekt keretében 8.717.855,- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült korszerű fogászati eszközök beszerzésére.

Cégünk széleskörű fogászati szolgáltatásokkal, kitűnően felkészült szakorvosokkal, empatikus szakasszisztensekkel, sokéves tapasztalattal várja a pácienseit.

Kiemelt tevékenységeink közé tartozik az esztétikai fogászat és a fogbeültetés azonnal terhelhető magas minőségű svájci implantátumok alkalmazásával.
Tevékenységünk főbb területei:
Megtartó fogászat, esztétikai fogászat, fogpótlás, szájsebészet.

Szakképzett fogászati csapatunk tagjai: fogorvosok, asszisztensek, specialisták, technikusok, szájhigiénikusok.
Fogorvosaink klinikai tapasztalattal is rendelkeznek, így speciális problémák esetén (szájsebészet, implantológia, gyökérkezelés stb.) is szakszerű ellátásban részesül a gyógyulni vágyó.

A Hátsági-Horváth Fogászati Bt. Székesfehérváron a Zámoly köz 5. szám alatt található. A rendelő 160 nm-es, 3 kezelőhelységből álló rendelő építészeti kialakítása alkalmas pácienseink magas szakmai színvonalú ellátására. Rendelkezünk röntgen készülékkel is, így a szükséges radiológiai vizsgálatok a helyszínen elvégezhetőek. A betegek kényelmét szolgálja a rendelőhöz tartozó parkoló is.

A Hátsági-Horváth Fogászati Bt. jelenleg döntő többségében magyar pácienseket lát el, a betegek kisebb hányada külföldi.
A rendelő kapacitása és kialakítása lehetővé teszi a magasabb alkalmazotti létszámot és a magasabb ellátott betegszámot. A külföldi és magyar páciensek teljes körű fogászati ellátása érdekében CT készülék bérlését tervezzük, amelynek használatával a páciensek vizsgálata és kezelése elvégezhető lesz a rendelőben. A projektben beszerzésre került új technológiával - amellyel az új eszközök rendelkeznek - nagyobb kényelem, hatékonyabb beteg ellátás válik lehetővé. A nagyobb műszaki biztonság a betegellátás folyamatosságát tudja biztosítani.
A megvásárolt kívánt eszközök olyan modern technikai felszereltséggel rendelkeznek, amelyek pontosabb, hatékonyabb diagnózist és terápiát tesznek lehetővé, illetve orvosainknak pontosabb tájékozódást és látási viszonyokat biztosítanak. A pácienseket nem kell más rendelőkbe irányítani, mert a beszerzendő eszközök segítségével eddig nehezebben vagy nem megoldható problémák is biztonságosan kezelhetők. A korszerű eszközökkel végzett beavatkozások kisebb traumát jelentenek a pácienseknek, így a gyógyulási esélyeik jobbak és a gyógyulás hamarabb következik be, illetve kisebb kellemetlenségekkel jár a kezelés a betegek számára.

A fogászati mikroszkóp használata révén a fogorvos többszörös nagyításban és árnyék nélküli megvilágításban látja a kezelendő területet. Használata többek között az endodontia területén terjedt el; például a gyökérkezelés során kizárólag a fogászati mikroszkóp segítségével lehetséges látni a foggyökér csatorna teljesen egyedi lefutását.
A beszerzett korszerű, magas színvonalú mikroszkóp lényegesen hatékonyabb, precízebb és gyorsabb kezelést tesz lehetővé, használatával elkerülhetők a fájdalmas szükségtelen újrakezelések. A mikroszkóp további előnye, hogy segítségével feltárhatók a fog keményszövetének szabad szemmel nem, vagy alig látható repedései, amelyek fogászati problémákhoz vezethetnek és fájdalmat okozhatnak. Operációs mikroszkóppal végzett kezelések sikeraránya magasabb, köszönhető ez a jobb látási viszonyok miatt pontosabb diagnózis megállapításának és a minimál invazív beavatkozásnak.

Planmeca fogászati kezelőegység: A fogászati kezelőegység páciens székét úgy alakították ki, hogy anatómiai szempontból illeszkedjen, mozgatás közben tökéletesen alkalmazkodjon a test kényelmes alátámasztásához. A megfelelő ergonómia hozzájárul a páciens ellazulásához, ezzel a stresszmentes kezelésekhez. A kezelőegység lehetőséget biztosít a mozgáskorlátozott páciensek ellátására is.
A kezelőegység bővíthető, beszerzése elengedhetetlenül szükséges az a mikroszkóp szakszerű használatához.

A Synology DS418 12TB egy nagy kapacitású, a mai személyes adatbiztonsági követelményeknek megfelelő háttértároló (tükörszerver), mely a képfelvételek tárolásán túl a betegek kezelési adatait tartalmazza.

A projekt megvalósításának következményei: a technika fejlődése miatt csökkennek a holtidők és a szakdolgozói személyzet munkakörülményei javulnak.

A projekt befejezési dátuma: 

A projektben beszerzett eszközöket üzembehelyeztük, a projekt 2019.05.24-én sikeresen zárult.